Fängelse för slag mot fru och barn

HÄSSLEHOLM En man i 50-årsåldern har dömts, mot sitt nekande, till fyra månaders fängelse för att ha misshandlat sin fru och tre av sina barn. Han ska även betala skadestånd till dem.
Hässleholm • Publicerad 15 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var den 14 december en av sönerna i familjen ringde polisen för att berätta att hans pappa slagit hans mamma och tagit strypgrepp på henne. När han och syskonen försökt skydda henne hade han även gett sig på dem.

När polisen kom till platsen, familjens bostad på en mindre ort utanför Hässleholm, möttes de av sonen, som hade en rodnad på kinden där han blivit slagen.

Inne i huset fanns mamman och de andra barnen, som var chockade och upprörda av det som hänt.

Mannen greps och häktades, misstänkt för misshandel av frun, en dotter och en son, samt även olaga hot, både mot hustrun som han hotat döda eller skada samt sin äldsta dotter.

Han har hela tiden hävdat att alla anklagelser mot honom är påhittade, något han även stod fast vid under rättegången.

Tingsrätten konstaterar dock i domen att både frun och barnen gett klara, sammanhängande och förhållandevis detaljerade redogörelser för bråket och att mannens version av vad som hände inte kan förta bevisvärdet i deras uppgifter.

Han döms därför, mot sitt nekande, till fängelse i fyra månader för två fall av misshandel, mot frun och en av sönerna samt ett fall av ringa misshandel, mot en yngre dotter.

Han döms även för två fall av olaga hot, mot frun och äldsta dottern.

Han ska dessutom betala 12 000 kronor i skadestånd till sin fru samt 5 000 kronor vardera till en dotter och en son.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.