Får 267 300 i nattisbidrag

Hässleholm Hässleholms kommun får 267 300 kronor i statsbidrag under 2019 för barnomsorg på obekväm tid.
Hässleholm • Publicerad 1 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Hässleholms kommun får 267 300 kronor i statsbidrag under 2019 för barnomsorg på obekväm tid.

Malmö är den kommun som har beviljats allra mest i statsbidrag, 3,8 miljoner kronor. Skellefteå och Göteborg beviljas drygt 2 miljoner kronor i nattisbidrag, visar Skolverkets siffror för 2019.

– Alla de kommuner som har sökt bidraget har också beviljats bidrag, säger Susanna Kanmert, handläggare på Skolverket, till Nyhetsbyrån Siren.

Sammanlagt har 193 kommuner beviljats bidrag för barnomsorg på kvällar, nätter och helger om totalt 77 miljoner kronor fördelat på cirka 86 000 platser.

I 16 kommuner är det beviljade bidraget över 1 miljon kronor. Det gäller bland annat Kalmar, Jönköping, Norrköping och Trelleborg. Skolverket har beslutat om bidrag, men det är inte säkert att det är den faktiska summan pengar som kommunerna får. Hur mycket kommunerna faktiskt får, vet man först efter rekvisitionerna i vår och höst.

– Malmö har beviljats ett högre belopp jämfört med andra kommuner för att de har sökt och beviljats bidrag för flest antal platser. De ansökte och beviljades bidrag för 4 241 platser, säger Susanna Kanmert.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.