Får en veckas fängelserabatt

HÄSTVEDA Tingsrätten dömde den 20-årige mannen till två månaders fängelse för bland annat grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.
Hässleholm • Publicerad 4 april 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Tingsrätten dömde den 20-årige mannen till två månaders fängelse för bland annat grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Tolv dagar efter domen meddelats stoppades mannen på nytt när han var ute och körde olovligt. Nu har domen meddelats också för denna förseelse.

Påföljden blir 21 dagar i fängelse, trots att mannen är relativt ung. Rätten resonerar i sin dom kring de återkommande återfallen i brottslighet.

”(Mannen) har nu återfallit i olovlig körning, grovt brott, så många gånger under så kort tid att någon annan påföljd än fängelse inte är aktuell. Detta trots att han bara var 20 år när han begick brottet och det därför krävs särskilda skäl att döma honom till fängelse”, skriver rätten under ledning av tingsfiskalen Daniel Fideli.

Viss rabatt får han ändå på strafftiden eftersom brottet enligt rätten motsvarar en månads fängelse för den som hunnit fylla 21.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.