Fartkameror till farlig väg

Hässleholm En boende på Blomstergatan i Hässleholm reagerar i ett mejl till tekniska förvaltningen på väldigt höga hastigheter på Östergatan i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 29 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

En boende på Blomstergatan i Hässleholm reagerar i ett mejl till tekniska förvaltningen på väldigt höga hastigheter på Östergatan i Hässleholm. Enligt honom kör vissa förare i så höga hastigheter som 120 kilometer i timmen på vägen.

I närheten ligger dessutom en förskola och mannen vädjar till kommunen begräsna hastigheterna ordentligt, gärna till 30 kilometer i timmen.

Annars föreslår han att kommunen sätter upp fartkameror i rondellen mellan Blomstergatan, Östergatan och Backgatan - i riktning Östergatan.

Bättre än fartkameror, anser mannen, hade dock att anrätta vägbulor eller annan form av hastighetsbegränsande hinder på platsen för att bilisterna ska tvingas sänka farten.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.