Folkfronten JO-anmäler Skånepolisen

Hässleholm Enligt Folkfrontens ledare Daniel Höglund sköt en av motdemonstranterna två raketer in i bland Folkfrontens åhörare.
Hässleholm • Publicerad 28 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Enligt Folkfrontens ledare Daniel Höglund sköt en av motdemonstranterna två raketer in i bland Folkfrontens åhörare. Gärningsmannen omhändertogs av polisen men släpptes senare i närheten på order av insatschefen. "Det är fullkomligt ofattbart att den här polisen anser att det är helt okej att skjuta explosiva raketer in bland deltagarna i en tillståndsgiven demonstration. (...) Jag hoppas att polisbefälet blir av med sitt arbete när han så uppenbart skyddar brottslingar i stället för medborgarna", skriver Höglund i ett pressmeddelande. Folkfronten, tidigare Nationalsocialistisk front, ansökte om tillstånd att demonstrera sedan de före detta Nationaldemokraternas ledare Nils-Erik Hennix anmält att han hade utsatts för ett sprängattentat. Polisen har dock inte funnit spår av någon explosion. Folkfronten är öppet nazistiskt och skriver i sina första programpunkt: "Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare."

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.