Folknykterhetens Dag firades

Hässleholm Den 29 maj uppmärksammade IOGT-NTO Hässleholm, i samarbete med NBV syd och Skånes Nykterhetsförbund, den traditionella ”Folknykterhetens Dag”.
Hässleholm • Publicerad 4 juni 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Den 29 maj uppmärksammade IOGT-NTO Hässleholm, i samarbete med NBV syd och Skånes Nykterhetsförbund, den traditionella ”Folknykterhetens Dag”. Arrangemanget lockade ett 30-tal deltagare.

Leif Ottosson, ordförande i Blekinge läns Nykterhetsförbund, höll tal om aktuella drogfrågor. I talet tog han bland annat upp frågan om gårdsförsäljning av vin. En annan punkt som talaren speciellt uppmärksammade var, att alkoholkonsumtionen bland de unga kraftigt minskat de senaste åren, och försäljningen av de alkoholfria dryckerna på systembolaget har ökat markant, speciellt har det alkoholfria ölet blivit en succé. Men däremot har den kraftigt ökat bland äldre, orsaken tros vara bland annat bättre ekonomi.

Andra inslag under dagen var att föreningen traditionellt bjöd på både grillad korv och våfflor. ”Calles” stod för musikunderhållningen.

Ett nytt inslag var att Ola Persson från NHR, Neurologiskt Handikappades Riksförbund, demonstrerade hur en elrullstol fungerar, man fick även provköra en sådan.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.