Företagslokaler totalförstördes

Hässleholm Samtliga rum i en företagslokal på tre våningar har utsatts för en omfattande skadegörelse under sommaren.
Hässleholm • Publicerad 12 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Någon gång mellan den förste juni och förste juli slog vandalerna till i byggnaden på Norra Kringelvägen i Hässleholm.

Enligt målsägandes anmälan har de tagit sig in i byggnaden genom en taklucka.

- Målsägande berättar att byggnaden är cirka tolv meter hög och att det finns en brandstege utvändit som gärningspersonerna troligen använt för att klättra upp på taket, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Troedsson.

En av husets takluckor har krossats för att man ska kunna ta sig in i lokalerna. Väl därinne har gärningspersonerna sedan påbörjat en omfattande skadegörelse, i vartenda rum i det tre våningar höga huset.

- Man har använt flera olika färger av sprayfärg för att klottra på väggarna och sen har man slagit på vattensprinklers och därmed orsakat omfattande vattenskador, säger Eva-Lotta Hermansson Troedsson.

Det är inledningsvis oklart om någonting har stulits i samband med räden. Målsägande har bett att få återkomma med en lista över stulet gods.

Polisen är noggrann med att inte gå in på fler detaljer i ärendet. Händelsen rubriceras i nuläget som skadegörelse och ringa stöld. Ingen anmälan om inbrott har upprättats.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.