Fredholm föreläste på kvinnofrukost

Hässleholm När Nätverksgruppen tillsammans med kyrkorna bjöd på kvinnofrukost i lördags föreläste den förgstarka Barbro Fredholm om bland annat livsvägledning inför runt 60 personer i Hedbergshuset.
Hässleholm • Publicerad 6 mars 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
Barbro Fredholm trivdes på kvinnofrukosten i Vinslöv.
Barbro Fredholm trivdes på kvinnofrukosten i Vinslöv.

När Nätverksgruppen tillsammans med kyrkorna bjöd på kvinnofrukost i lördags föreläste den förgstarka Barbro Fredholm om bland annat livsvägledning inför runt 60 personer i Hedbergshuset. – De flesta människor behöver livsvägledning. Och ofta kan man vägleda sig själv om man har verktygen, säger hon. Och vilka är verktygen? – Vad är jag? Hur är jag? Vem är jag? Var är jag? Vart vill jag komma? Hur kommer jag dit? Hur ser det ut när jag är där? – Det är en del av det, men livsvägledning är så otroligt stort, det räcker ju egentligen inte med en timme för att prata om det, säger Barbro. Hon berättar att det finns ett motstånd mot livsvägledning i Sverige. – Det är mycket större i USA och ute i Europa. I Sverige är det lite pinsamt, här skan man reda sig själv. Därför kan jag säkert uppfattas som en rätt jobbig och obekväm person när jag börjar ifrågasätta och vända upp och ner på saker. – Folk menar att "så kan du inte göra" eller "så kan du inte säga", men då svarar jag bara att "jodå, det har jag redan gjort", säger Barbro. T.O.M, tänk tvärtom, betyder enligt Barbro att man är en nytänkande person som hela tiden ifrågasätter och vågar vara besvärlig. Även om hon ofta märker att folk tycker att hon är rätt obekväm så njuter Barbro av sitt jobb. – Jag upplever väldigt mycket, upptäcker nya saker och sprider glädje både till mig själv och andra, säger hon. Förutom jobbet med livsvägledning och kommunikation driver Barbro ett gym i Vinslöv. Och så har hon, som Norra Skåne tidigare har berättat, köpt Lantmännens anläggning i Vinslöv. Vad ska du göra med den? – Vet inte, det gick så väldigt fort, säger Barbro och skrattar. – Jo, givetvis har jag många tankar och planer, men ingenting jag har fått ner på papper. Det kommer nu när det blir vår. I dag har jag fått plocka fram solglasögonen, då börjar det bli vår!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.