Annons

Fullmäktige tackade för sig

HÄSSLEHOLM Mandatperiodens sista fullmäktige blev långt.
Hässleholm • Publicerad 3 oktober 2014 • Uppdaterad 25 november 2021

Förutom en rad tunga ärenden, hann politikerna med en kaffepaus mitt i mötet och fick dessutom blommor efter sammanträder som tack för de fyra senaste årens insatser.

Som NSk rapporterade i tisdagstidningen sade politikerna ja till vindkraftverken på Nävlingeåsen efter en rad omröstningar. Kvällen fortsatte i voteringarnas tecken, men omröstningarna ändrade inte utgången av besluten.

Annons

Det innebär att avtalet om byggandet av Tyringe multiarena gick igenom och att detaljplanen som möjliggör en tågdepå mitt emot Vankivagården, Train alliance, klubbades.Sista fullmäktige beslöt också lägga ner fritidsnämnden och återuppliva tekniska nämnden som lades ner 2010.

Fritidsfrågorna ska hanteras av ett utskott under kommunstyrelsen.Fullmäktige beslutade också om nya bestämmelser om ersättning till de förtroendevalda.Det nya fullmäktige tillträder vid nästa sammanträde, den 27 oktober.

bild 1/3
tack och farväl. Nya fullmäktige tillträder den 27 oktober. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Sista kvällen med gänget
tack och farväl. Nya fullmäktige tillträder den 27 oktober. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons