Annons

Fyra i toppen hoppar av från Folkets väl

HÄSSLEHOLM Orsakerna ännu otydliga.
Hässleholm • Publicerad 18 oktober 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Ett glatt gäng vid valstugan inför valet. Idag är skaran decimerad efter avhoppet i styrelsen. Arkivbild: ROBERT ROLF
Ett glatt gäng vid valstugan inför valet. Idag är skaran decimerad efter avhoppet i styrelsen. Arkivbild: ROBERT ROLF

Orsakerna vill man inte ange ännu, utan ber att få återkomma i nästa vecka.Det är ordförande Åke Nilsson, partigrundaren Ronny Larsson, vice ordförande, sekreteraren Marie Schultz och styrelseledamoten Sonje Björck som lämnade partiet på torsdagen. Beskedet lämnas i ett svar på en insändare, där partiet fått frågor om man delar relativt nye partimedlemmen Ernst Herslows syn på klimatfrågan.Ernst Herslow (tidigare moderat) har profilerat sig som en kritiker och skeptiker i hur mycket människans aktiviteter påverkar klimatet. Ronny Larsson är mycket sparsam med kommentarerna på fredagen. – Vi ska senare i veckan ge en utförlig version till varför vi inte längre är med och företräder partiet, säger Ronny Larsson. Av insändaren framgår dock att man inte delar Herslows syn på klimatfrågan.– Beträffande Ernst Herslow och dennes syn på klimatfrågan delas denna på intet sätt av undertecknade. Herslow får självfallet ha sin syn på saken hur den än må se ut. Vi vill i sammanhanget påpeka att vi inte talar för eller känner Folket väls syn på klimatfrågan, skriver man. Både Ronny Larsson och Marie Schultz är ersättare i nya fullmäktige för Folkets väl. Om de ska sitta kvar och bli någon slags vilda ersättare i politiken är oklart.– Vi har inte tagit ställning till hur vi ska göra med de uppdragen. Kanske gör man mer nytta i politiken genom att skriva insändare hemma vid köksbordet, resonerar Ronny Larsson.

Ronny Larsson berättar att han och de övriga avhopparna redan informerat partiet om att de lämnar.Folkets väl har också ett ordinarie möte inplanerat till på måndag.Björn Widmark och Ernst Herslow kom med i Folkets väl inför valet. Båda har tidigare representerat moderaterna.Björn Widmark lyckades väl i personvalet och kryssade sig förbi Ronny Larsson i fullmäktige. Det betydde att Björn Widmark blev ordinarie ledamot och Ronny Larsson ersättare. Partiets andra mandat i fullmäktige innehas av Mikael Björklund.Ronny Larsson påpekar att de avhoppade inte längre representerar Folkets väl. Det innebär inte att det är slut med politiken. I alla fall inte i debatten.– Vårt stora engagemang i olika frågor rörande vår kommun och annorstädes kvarstår. Vi avser att återkomma på denna sida (debattsidan i NSk) och i andra sammanhang, står det i insändaren Hässleholm.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons