Gammal som ung njöt av solen

Hässleholm Helgens väntade regn orkade ingen tänka på, det är här och nu som gäller.
Hässleholm • Publicerad 26 mars 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
Amelia Servin Karlsson och pappa Jimmy Karlsson njöt årets första uteglass under den sköna fredagseftermiddagen på Storgorget. Foto: Carl-Johan Bauler
Amelia Servin Karlsson och pappa Jimmy Karlsson njöt årets första uteglass under den sköna fredagseftermiddagen på Storgorget. Foto: Carl-Johan Bauler

Helgens väntade regn orkade ingen tänka på, det är här och nu som gäller. Särskilt när den efterlängtade våren gör entré efter en lång, kall och snörik vinter. Framför våren satt skolkompisarna Charlotte Hamacek, Isabell Thörnqvist och Amanda Lundmark och njöt av säsongens första uteglass. Förutom att trivas med en ledig fredagseftermiddag såg de fram mot studenten och allt kul som ska hinnas med innan dess. Men helt lediga var de inte, utan passade på att göra reklam för sitt UF-företag med det mystiska namnet OMG. Det står för Oslagbara Magnetiska Grytunderlägg och är enligt tjejerna en smärre succé. Stan vimlade av vårtecken denna ljuva fredag. Men det allra tydligaste tecknet var nog glädjen i människors rätt bleka ansikten. Alla verkade glada, barnen, föräldrarna och ja, även de som snubblat i livet och tröstar sig med flaskan tycktes trivas med livet.

Till och med de slovakiska kvinnorna som försöker tjäna en slant genom att spela på sina halvtrasiga dragspel kunde kosta på sig ett leende. Riktigt nöjda med livet var också familjen Servin Karlsson som satt utanför Cigarrmagasinet och käkade glass. – Alla vill bara ut en sådan här dag, det är helt fantastiskt, sa Jimmi Karlsson och Therese Servin. Dottern Amelia sade inte så mycket, vilket inte är så konstigt: Hon var ju fullt upptagen med årets första strut. Även floristen Matilda Larsson på Iris Blommor anade vårkänslorna hos folk på stan. Det var gott om kunder som skulle handla till påsk. – Ja, folk är mycket mer pigga på att handla nu när penséerna och påskliljorna äntligen kommit. Det har blivit rena ruschen, konstaterade Matilda Larsson. Påstås att det skulle regna redan under natten till lördagen. Tja, vad gör väl det? Igår var det i alla fall en särdeles njutbar dag.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.