Gumlösadag i hjulets tecken

Hässleholm Gumlösadagen, alltid på Kristi himmelsfärdsdag, har också blivit lite av en hemvändardag för många.
Hässleholm • Publicerad 18 maj 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Gumlösadagen, alltid på Kristi himmelsfärdsdag, har också blivit lite av en hemvändardag för många. På plats vid sockenskolan sluter alltid sockengillets omkring 130 medlemmar upp och många därtill.Klockan 13 blåste åldermannen Gert Jönsson till samling och ordföranden i sockengillet Eskil Karlsson hälsade de småfrusna varmt välkomna och hoppades på några fina timmar av samvaro.

Dagen inleddes som brukligt med en friluftsgudstänst i Rommestorp dit hågade kunde transporteras i hövagnar bakom traktorer. Inne i skolan fanns mycket att beskåda. "Från fika till avlopp" som ordföranden uttryckte det. Här fanns bygdens hantverkare och företag på plats för att visa upp sig och sälja sina produkter. Den som önskade kunde få prova på att väva i skolans vävstuga.

Bygdens föreningar fanns också närvarande och under dagen bjöds det på hästagility och barnen kunde hoppa i hoppborgen. De ungas loppisklubb passade på att ha försäljning och chokladhjul eller tipsfrågor kunde ge priser.Temat för årets Gumlösadag var "Gammalt på hjul". Så lite här och där kunde man kika på såväl veteranbilar, sportbilar, rostiga cyklar och mycket mer.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.