Hej då, macken

Hässleholm – Det ska bli skönt att kunna göra som man vill och det känns bra att lämna över till rätt personer, säger Mona Lindström.
Hässleholm • Publicerad 9 mars 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
Hej då
Hej då

– Det ska bli skönt att kunna göra som man vill och det känns bra att lämna över till rätt personer, säger Mona Lindström. Nya ägare blir Mohamed Chehade och Gassan El Awad. Mohamed är välkänd för Hässleholmarna som ägare till Restaurang Infinity och tidigare Pizzeria Valentino, granne till OK-Q8 butiken han just köpt tillsammans med svågern Gassan som även arbetar på Nibe. Den nya ägarna ska driva butiken med samma personal som tidigare. Mohamed ville köpa butiken redan när han drev Pizzeria Valentino men den gången blev det inte affär. Nu är det däremot klart och den 14 april tillträder de nya ägarna. – Jag är en person som brinner för att jobba om som vill driva eget. Det här blir ett nytt yrke för mig, det är mycket man måste lära sig, en hel värld. Inte minst allt pappersarbete bakom, konstaterar Mohamed. Han och Gassan har praktiserat i butiken i fem veckor och blivit godkända av OK-Q8. Högt betyg får grabbarna också av Kjell och Mona. – De har kommit in i jobbet jättebra, det har verkligen vuxit in i uppgiften, konstaterar Kjell. Det är en rejält upprustad butik som maknarna Lindström lämnar över. För två år sedan invigdes den nya utbyggnaden som kostade totalt 1,7 miljoner kronor. Vad ska då makarna Lindström fördriva tiden med? Tja, lite av varje. Men mycket trädgårdsarbete lär det bli. – Ja, vi är mycket trädgårdsintresserade och har 2 500 kvadratmeter tomt hemma i Vankiva att sköta om. Och så har vi ett fritidshus utanför Sölvesborg. Vi tänker blir livsnjutare, säger de. Båda ser fram emot ledigheten efter att ha jobbat hårt och på obekväma tider i alla år. – Vi kommer naturligtvis att sakna alla kunder som vi trivts med genom alla år, säger Mona. För Mohamed och Gassan väntar nu en ny tillvaro som ägare till en kombinerad livsmedelsbutik och bensinmack på 135 kvadratmeter som de ska driva tillsammans med personalen på totalt sju personer. Samtidigt har Kjell och Mona lovat ställa upp och hjälpa till om det skulle behövas. Hur går det nu med Infinity? – Jag ska vara där när det behövs men jag har satsat mycket på personalen, det är ett bra gäng som klarar sig själva, förklarar Mohamed. Den nionde och tionde april blir det fest för kunderna för att markera ägarbytet. – Och den trettonde april lämnar jag över nycklarna med varm hand, säger Kjell.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.