Hennix tänker anlita mc-gäng för hämnd

Hässleholm \"De skyldiga bör be till Gud att Polisen tar dem innan jag får tag i dem\", skriver Hennix i pressmeddelandet som skickades ut till flera tidningar på torsdagskvällen.
Hässleholm • Publicerad 20 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

"De skyldiga bör be till Gud att Polisen tar dem innan jag får tag i dem", skriver Hennix i pressmeddelandet som skickades ut till flera tidningar på torsdagskvällen. Han uppger att "onsdagens attentat" var det femte i ordningen mot honom. Polisanmälan gjordes efter lunch på torsdagen. Där står att backspeglarna på Hennix bil blev förstörda någon gång mellan klockan 19.30 på onsdagskvällen och 01.00 natten mot torsdagen. Hennix utfäster nu en belöning på 4 000 kronor till den som kan ge tips på vem/vilka de skyldiga är. "Min vedergällning blir värre än rättsmyndigheternas. Några mycket brutala individer ur bike- och nationella miljöer vill göra hembesök hos de skyldiga så snart det är klart vilka de är". Hennix uppger också att ett par nationella organisationernas säkerhetstjänst kommer att bistå honom att söka reda på de skyldiga. Nils-Eric Hennix var partiledare för Nationaldemokraterna 2005-2006. Han tycks, enligt uppgifterna i pressmeddelandet, övertygad om vilka som ligger bakom brotten: "De obegåvade vänsterextremisterna verkar inte ha tillgodogjort sig att de varken kan skrämma mig eller få mig att upphöra med mitt författarskap. För varje attentat har jag ökat mina politiska kommentarer på internet. Så blir det även nu." Hennix uppger vidare att polisen i Hässleholm betraktar bilvandaliseringen som ett hatbrott, som kommer att utredas med speciell prioritering. Kriminalkommissarie Lars Andersson svarar så här på de påståendena: – Anmälaren anser bestämt att det handlar om ett hatbrott. Han kan ha rätt i det, men i nuläget finns ingenting som tyder på att det är så. Tills annat framkommer betraktar vi det här som en vanlig skadegörelse. Hennix hittade en trädgren på uppfarten vilken han misstänker att förövarna använde. Den hade han med sig till polisen. Som svar på de förstörda backspeglarna tänker den förre partiledaren arrangera "en stor nationell demonstration i Hässleholm med deltagare från alla nationella organisationer i Sverige och kanske från övriga Europa." I höstas började Nils-Eric Hennix bil brinna när den stod parkerad utanför hans hus i Hässleholm och ett par veckor efter det anmälde Hennix att han hört tre mindre bomber brisera utanför huset. Polisen kunde dock aldrig bekräfta att det varit någon explosion på platsen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.