HHK kom till korta i Olympiarinken

Hässleholm – Vi gör dessutom två riktigt usla perioder och det håller inte, förklarade HHK-coachen Ted Suihkonen vars lag noterades för sin femte raka förlust i tvåan.
Hässleholm • Publicerad 1 november 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Ted Suihkonen blickar framåt. Foto: Arkiv
Ted Suihkonen blickar framåt. Foto: Arkiv

– Vi gör dessutom två riktigt usla perioder och det håller inte, förklarade HHK-coachen Ted Suihkonen vars lag noterades för sin femte raka förlust i tvåan. Nej, inledningen i Olympiarinken, mot ett hemmalag som topptippades inför serien men som inlett ganska tveksamt, blev dyster för det hårt brandskattade Hässleholmslaget. – Jo, fem mål i baken efter första perioden då är vi ju inte alls med i matchen, analyserade också HHK-coachen och skottstatistiken 15–4 till hemmalaget sa också det mesta om matchbilden. I mellanakten täppte dock HHK till defensiven bättre även om hemmalagets skottregn fortsatte. – Den period som jag ändå är lite nöjd med, ansåg Ted Suihkonen. I slutakten kunde också HHK spräcka hemmanollan och göra det två gånger om. Skyttar för Suihkonens mannar var Henrik Olsson och Robin Johansson. – Men det finns egentligen inget positivt att ta med från den här matchen för oss mer än att erkänna att Helsingborg är ett riktigt bra hockeylag, tyckte Suihkonen. Något hopp för HHK framöver? – Absolut, några av våra sjuka och skadade spelare börjar träna imorgon och sedan hoppas vi få klart med ytterligare ett par namn till truppen – kanske redan på måndagen, hoppades en trots allt optimistisk HHK-coach.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.