Humöret på topp trots regnig natt

Hässleholm De flesta anländer till campingen under onsdagen och torsdagen.
Hässleholm • Publicerad 27 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Shahab Moshtagh och Thibo Girardon tillhör ett festivalgäng som brukar åka runt på festivaler tillsammans. I år blev temat Village People. Foto: JÖRGEN ALSTRÖM
Shahab Moshtagh och Thibo Girardon tillhör ett festivalgäng som brukar åka runt på festivaler tillsammans. I år blev temat Village People. Foto: JÖRGEN ALSTRÖM

De flesta anländer till campingen under onsdagen och torsdagen. Omkring 850 tält hade dock rests på tisdagskvällen. Men de tidiga besökarna fick uppleva en regnig och kall tisdagsnatt. Hårdast var den nog för gänget från Skurup och Ystad. Där hade tälten rasat gång på gång under natten. Men inte nödvändigtvis på grund av blåsten. – Repen till tälten är för långa så folk snubblar på dem, säger Varga Moshtagh. Följden blev att några fick sova på bar backe istället.

På andra sidan campingen huserar ett annat gäng som även de kommer från Skurup och Ystad och hade problem med tälten under den första natten. I sådana lägen utnyttjar man sina kontakter. – Vi sov istället hos några gamla vänner vi träffade här för de har bättre tält än oss, säger Shahab Moshtagh. Festivalen till ära går han klädd i sjömanskostym. Kompisen Thibo Girardon har valt en indianmundering. I år har festivalgänget nämligen valt att föreställa musikgruppen Village People.

Festivalens skräpsamlare är från Östra Göinge och har satt upp sina tillfälliga bostäder i campingens mitt. De valde att inte sova alls första natten. – Jag har inte sovit på hela natten men jag är inte alls trött, säger Jonna Nilsson. Festen hos gänget från Östra Göinge levde vidare under onsdagsförmiddagen och tunnan i mitten var redan då nästan full av diverse skräp. De har bestämt sig för att aspirera på att vinna en biljett till nästa års festival. Tävlingen fortsätter även i år då alla som sopsorterar är med i utlottningen av en biljett till Siesta 2010. – Vi vann förra året och vi ska vinna i år igen, säger Julia Wedenell med övertygelse. Emma Ericsson och Felicia Bjärmark Esbjörnsson från Örebro försökte däremot tillbringa natten med att sova och de stördes faktiskt inte så mycket av det dåliga vädret. –Jag vaknade mest av folk som skrek, säger Emma Ericson. Men hon menar också att man inte kan förvänta sig något annat om man valt att tälta på en festival. –Det är ju därför man är här.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.