”Hur kunde man ha räknat så fel?”

Hässleholm Ett 30-tal föräldrar och barn överlämnade den färgglada lådan med namninsamlingen som alltså innehöll saker barnen själva gjort.
Hässleholm • Publicerad 9 maj 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Farstorpsborna överlämnar namninsamlingen med brev
Farstorpsborna överlämnar namninsamlingen med brev

Ett 30-tal föräldrar och barn överlämnade den färgglada lådan med namninsamlingen som alltså innehöll saker barnen själva gjort. Med fanns också en skriftlig vädjan om ett skyndsamt beslut.

Frida Johnsson hade med sig sina två barn, Arvid, ett år, och Algot, tre år. - Vi måste göra barnen synliga, så de inte bara blir namn på ett papper.

Förskolemodulen som redan skulle ha flyttats från Hörja till Farstorp står alltså fortfarande kvar. Tjänstemän beräknade kostnaden för att flytta modulen till 1,5 miljoner. När det visade sig bli en miljone dyrare än det som var avsatt i budgeten beviljades inte kommunstyrelsen längre att modulen flyttades.Ellinor Rosén som har två barn på skolan är kritisk till händelsen.- Hur kunde man räkna så fel? Tjänstemännen måste ju vara proffs på det här?För föräldrarna och barnen i Farstorp är det klara besked som behövs.

Frida Johnssons son Arvid har blivit beviljad en förskoleplats och själv ska hon tillbaka till arbetet efter mammaledigheten.- Jag vet ju inte, kommer jag kunna börja jobba nu? säger hon.Redan nu är det trångbott på skolan och förskolebarnen samsas med årskurs ett och två. Korridorer har fått göras om till lekrum. - Förskolepresonalen gör det bästa av situationen. Men det är inte hållbart, säger Frida Johnsson.

Kommunalråden som satt i budgetmöte under onsdagsförmiddagen kunde inte själva ta emot den färgglada namninsamlingen. - Men vi kände att vi var tvungna att agera nu, vi kan inte vänta. Vi måste få något sorts besked att förhålla oss till, säger Frida Johnsson.- Och snabbt, flikar Ellinor Rosén in.

Maj-Inger Carlsson, kanslichef, och Magnus Gjerstad, kommunjurist, från kommunledningskontoret som mottog namninsamligen förstår föräldrarnas oro. - Vi kommer att lämna vidare detta till kommunalråden nu, sa Maj-Inger Carlsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.