Ikväll blir det mörkt i Hässleholm

Hässleholm Under Earth Hour släcker människor över hela världen ner ljusen i sina hem för att visa att man engagerar sig i miljö- och klimatfrågor.
Hässleholm • Publicerad 26 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Under Earth Hour släcker människor över hela världen ner ljusen i sina hem för att visa att man engagerar sig i miljö- och klimatfrågor.

Även Hässleholms kommun kommer att delta i klimatmanifestationen. – Det är ett sätt att sätta fokus på miljöfrågorna. Vi vill visa att vi bryr om miljön, säger kommunalrådet Urban Widmark (M). Han påpekar också att själva nersläckningen mest handlar om symbolik. – Vi släcker ju inte ner ett stort område. Utan det handlar mest om en politisk symbolisk handling där vi lyfter fram de viktiga klimatfrågorna.

I årets manifestation kommer 134 länder att delta, och släcka ner en timme för att rädda klimatet, vilket också är ett rekord. I år har dessutom utmärkelsen Earth Hour Capital tilldelats till Malmö stad. I Sverige deltar två tredjedelar av landets kommuner och runt en tredjedel av dessa väntas släcka ner stora delar av gatubelysningen.Något som Ulrika Vinka, miljösamordnare på Hässleholms kommun, tycker är jättebra. – En sådan här manifestation är ett bra sätt att skicka en signal till makthavarna om att ta miljöfrågorna på största allvar, säger hon.

Följande fastigheter, i Hässleholms kommun, kommer att släckas ner i kväll mellan 20.30-21.30: Stadshuset, Jacobsskolan, Linnéskolan, Hässleholms Tekniska skola, Kyrkskolan, Läredaskolan och Västerskolan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.