”Jag känner mig som hemma”

ishockey Baratjejen Annelie Zander har vägen planerad – först VM sedan college
Hässleholm • Publicerad 12 december 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Assisterande förbundskaptenen Kicki Lundberg, som var med och tog OS-silver i Turin 2006, och Annelie Zander ser fram emot fyrnationerturneringen som drar igång i Tyrs Hov i dagFoto: Robert Rolf
Assisterande förbundskaptenen Kicki Lundberg, som var med och tog OS-silver i Turin 2006, och Annelie Zander ser fram emot fyrnationerturneringen som drar igång i Tyrs Hov i dagFoto: Robert Rolf

Det är inte varje dag det spelas landskamper i Tyrs Hov, men torsdag-lördag gör Sverige, Japan, Ryssland och Slovakien upp i en fyrnationersturnering för U18-landslag som ett genrep inför det stundande VM som spelas i Bratislava, Slovakien den 26 december–2 januari. Det skånska inslaget i damkronorna är begränsat till Baratjejen Annelie Zander, men för hennes del känns det nästan som att spela på hemmaplan när landslaget nu samlats i Tyringe.

Hon började med ishockey redan när hon bara var två, tre år, och det var tidigt ett självklart val för henne även om hon provade på en del andra idrotter. Efter spel i Pantern och Malmö är det nu SDHL-laget Modo som gäller, och hon har redan klart för sig vad som gäller när hon slutat skolan.

Vad har du för koll på motståndet som ni ska möta här?

Sveriges assisterande förbundskapten Kicki Lundberg ser även hon fram emot veckoslutets tre landskamper. Det är inte nödvändigtvis segrar hon vill se, även om det är bra för självförtroendet, utan det är framför allt att spelet och spelidéerna sitter som de ska.

– I och med det att det är en del nya spelare så är det mycket nytt som ska sitta, men jag tycker det sett bra ut och jag har en bra känsla, säger Kicki Lundberg som hyllar förutsättningar de har i Tyringe.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.