Karuseller och sockervadd

Hässleholm Och det är lite så det är just denna upplaga av Tyringedagarnas barnens förmiddag med ovanligt många mormödrar, farfäder och mammor och pappor som njuter av att se de minsta roa sig kungligt under fredagsförmiddagen.
Hässleholm • Publicerad 18 maj 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
äter kladdigt god sockervadd. Foto: Stefan Sandström
äter kladdigt god sockervadd. Foto: Stefan Sandström

Och det är lite så det är just denna upplaga av Tyringedagarnas barnens förmiddag med ovanligt många mormödrar, farfäder och mammor och pappor som njuter av att se de minsta roa sig kungligt under fredagsförmiddagen. Mycket är sig likt med Hassans tivoli som snurrar igång redan klockan nio på morgonen med Lions medlemmar och bankens personal på plats som delar ut gratis åkbiljetter till alla förskolebarn. I partytältet nere i Åparken riggas underhållningen med föreställningen Lasse & Lisas äventyr och Säle Svensson håller de 500 glassarna väl frysta i väntan på att Lions ska dela ut dem till barnen efter underhållningen.

Det som skiljer sig från andra år är att det är färre förskolor på plats med personal och barn i färggranna västar.– Jag jobbar i vanliga fall på kyrkans förskola men kunde ta ledigt idag eftersom de allra flesta barnen är lediga idag när det är klämdag. Istället är jag här med mina egna tre barn, berättar Sofia Thörn.

Lite längre bort vid bilkarusellen står Laila Wendel med två små flickor i rosa regnkläder. Men snart dyker flickornas moster Susanne Jepsson upp för att hjälpa till att vara barnvakt. Hon lyfter upp lilla My Nilsson, tre år, så mormor Laila kan koncentrera sig på Mys kusin fyraåriga Ida Hall.– Jätteroligt att få följa med och se barnen så lyckliga. Karuseller är trots allt något speciellt, konstaterar Susanne och hjälper Ida att sätta sig tillrätta bredvid kusinen My i en av bilarna.

Vid luckan till kiosken som erbjuder popcorn, dricka och inte minst riktigt kladdig fluffig sockervadd står Emma Ribbert i kö med barnen Tea Nilsson, Nelly och Jonna Ribbert.– Varken nyttigt eller särskilt bra för kläderna. Men det är ju bara Tyringedagar en gång om året, säger Emma Ribbert och låter flickorna dela på en stor sockervadd.

Nere i partytältet är nu ballonger utplacerade och hässleholmarna Roland Klasson och Annie Hultén alias Lasse & Lisa är redo att ta med barnen på ett riktigt musikaliskt äventyr. När alla är på plats brakar underhållningen igång under glada tjut och skratt.Bakom disken myser Säle Svensson.– Detta är min högtidsstund! Och äntligen ler även solen mot oss. Hoppas den är här för att stanna resten av Tyringedagarna!

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.