Kvinna överfölls av man på motionsslinga

SÖSDALA Lyckades slå sig fri och fly från platsen
Hässleholm • Publicerad 12 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Strax efter 16-tiden i onsdags eftermiddag gick kvinnan ut för att gå motionsslingan vid Vannaröds slott. Efter en bit blev kvinnan helt plötsligt överfallen av en man.

Mannen ska ha tagit tag i kvinnans händer och därefter tryckt ner henne mot marken.

Kvinnan hade dock sinnesnärvaro att börja skrika och sparkade även mannen i magtrakten. Gärningsmannen ska då ha släppt taget om kvinnan och sprungit från platsen.

I samband med överfallet tappade kvinnan sin mobil en av sina linser. Hon lyckades dock hitta sin mobil, och kunde både larma polisen och ringa på hjälp samtidigt som hon lämnade platsen springande.

Kommunpolis Staffan Rosén bekräftar att överfallet har skett, och händelsen rubriceras som ofredande.

– Så som du återger det för mig stämmer väl överens med det som står i händelserapporten. Ledningscentralen ska ha fått larmet klockan 16.30, säger Staffan Rosén.

Poliserna som larmades till platsen vidtog enligt Staffan Rosén en del åtgärder, och den överfallna kvinnan kunde även lämna ett signalement på mannen.

– Det signalementet vill jag dock inte lämna ut eftersom det kan finnas vittnen som ännu inte är hörda. Läser de det så kan de påverkas av det, och det kan påverka utredningen, säger Staffan Rosén.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.