Annons

Lionsstipendium till ung designer

Hässleholm Trots att Tobias Almén bara är nitton år gammal har han utmärkt sig på ett föredömligt sätt inom designområdet.
Hässleholm • Publicerad 5 oktober 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Tobias Almén har bland annat varit med och designat kläder till deltagarna i tv-programmet Lets dance. Arkivbild

Trots att Tobias Almén bara är nitton år gammal har han utmärkt sig på ett föredömligt sätt inom designområdet.Hans  intresse för design startade i samband med ett praktikarbete i London där han fick praktisera hos ett företag inom förpackningsindustrin.Därefter har han genomgått Jacobsskolans textil och konfektionsutbildning.2009 praktiserade han på Svenska Moderådet i samband med att man tog fram trendböcker för vår/sommar 2010.Under 2010 var hanockså delaktig i att producera kläder till deltagarna i tv-programmet Let´s Dance. Han arbetade med att ta fram outfits till Stefan Wåhlberg, Stefan Sauk, Willy, Gudrun Schyman, Molly Sandén och många fler.2011  i februari släppte han sin kollektion “What if” Kollektionen bestod bestod av plagg i trä, plast, glas, och kondomförpackningar. Under 2011 släppte han även en studentkollektion som presenterades  på Gallerian Snapphanen i Hässleholm.- En fantastisk kreativ ung man som säkert kommer att synas i framtiden, säger Anders Zachrisson, vice president i Lions club Sösdala.Stipendiet är på 2 000 kronor.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons