Lionsstipendium till ung designer

Hässleholm Trots att Tobias Almén bara är nitton år gammal har han utmärkt sig på ett föredömligt sätt inom designområdet.
Hässleholm • Publicerad 5 oktober 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Tobias Almén har bland annat varit med och designat kläder till deltagarna i tv-programmet Lets dance. Arkivbild
Tobias Almén har bland annat varit med och designat kläder till deltagarna i tv-programmet Lets dance. Arkivbild

Trots att Tobias Almén bara är nitton år gammal har han utmärkt sig på ett föredömligt sätt inom designområdet.Hans  intresse för design startade i samband med ett praktikarbete i London där han fick praktisera hos ett företag inom förpackningsindustrin.Därefter har han genomgått Jacobsskolans textil och konfektionsutbildning.2009 praktiserade han på Svenska Moderådet i samband med att man tog fram trendböcker för vår/sommar 2010.Under 2010 var hanockså delaktig i att producera kläder till deltagarna i tv-programmet Let´s Dance. Han arbetade med att ta fram outfits till Stefan Wåhlberg, Stefan Sauk, Willy, Gudrun Schyman, Molly Sandén och många fler.2011  i februari släppte han sin kollektion “What if” Kollektionen bestod bestod av plagg i trä, plast, glas, och kondomförpackningar. Under 2011 släppte han även en studentkollektion som presenterades  på Gallerian Snapphanen i Hässleholm.- En fantastisk kreativ ung man som säkert kommer att synas i framtiden, säger Anders Zachrisson, vice president i Lions club Sösdala.Stipendiet är på 2 000 kronor.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.