Liten blomma blir till stor hjälp

Hässleholm Om drygt två månader är det åter dags att fästa en majblomma på kavajslaget. Men arbetet med Majblomman pågår året om och förhoppningen är att fler vill ställa upp som volontärer.
Hässleholm • Publicerad 5 februari 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Poängen med Majblomman är att barn ska kunna hjälpa barn. Det är barnen som säljer majblommorna och det är barnen som lever i fattigdom som får ta emot hjälpen.

Hässleholms majblommeförening är en relativt stor förening, men runt om centralorten finns flera mindre föreningar. I hela landet handlar det om cirka 600 stycken. Speciellt små föreningar riskerar att upphöra eller tvingas slås samman om man inte lyckas samla fler frivilliga krafter. Därför är förhoppningen att fler hör av sig.

Nytt för i år är önskan om att betalningen swishas så att barnen ska slippa gå runt med kontanter. Detta underlättar också redovisningen av pengarna. Men det går givetvis fortfarande att betala kontant.

Det är dessa barn som ska kunna få hjälp så att de ska kunna vara med i gemenskapen. Det kan handla om ett busskort, skor, idrottskläder, avgift till fritidsaktiviteter, en jacka eller ett barnkalas.

Förutom detta skänks en summa till Frida kvinnojour där det också finns barn som är i behov av hjälp.

Hon har gjort halsband, dekorerat tändsticksaskar och gjort en ljusstake där foten är fylld med majblommor. Inte nog med det.

bild 1/4
Årets majblomma börjar säljas den 11 april.
Linda Jenvén är ny volontär. Här tillsammans med ordföranden i Hässleholm Jan Olsson och Rose-Marie Arvidsson.
Årets majblomma börjar säljas den 11 april. Eva-Marie Lidén, Yvonne Persson, Jan Olsson och Rose-Marie Arvidsson är engagerade. Foto: Helén Fingalsson
Årets majblomma börjar säljas den 11 april.
Årets majblomma börjar säljas den 11 april.
Linda Jenvén är ny volontär. Här tillsammans med ordföranden i Hässleholm Jan Olsson och Rose-Marie Arvidsson.
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.