Man nekar till att ha försökt våldta barn

Hässleholm Under torsdagen påbörjades huvudförhandling rörande den man i 35-årsåldern som suttit häktad sedan strax innan jul misstänkt för bland annat försökt till våldtäkt mot barn.
Hässleholm • Publicerad 28 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var den 2 december i fjol som mannen ska ha försökt att få en yngre pojke att delta i ett oralt samlag på en adress i Hässleholm. Det är en sexuell handling som bedöms vara jämförlig med ett försök till vanligt samlag. Pojken ska även ha tvingats vidröra mannen på ett sexuellt sätt.

Enligt åtalet var det endast tillfälliga omständigheter som gjorde att inte brottet fullbordades. Barnet ska ha värjt sig mot att utföra det mannen ville.

Det var först ett antal dagar senare som det framkom vad pojken ska ha blivit utsatt för.

Efter att händelsen anmälts till polisen anhölls mannen den 18 december och tre dagar senare häktades han på sannolika skäl misstänkt för försök till våldtäkt mot barn.

I samband med huvudförhandlingen yrkade åklagaren på att den skulle ske bakom stängda dörrar. Detta var däremot något som försvaret motsatte sig. Tingsrätten gick däremot på åklagarens linje med tanke på målsägarens låga ålder.

Åklagaren Johanna Kullander yrkade även på en kränkningsersättning till pojken på 100 000 kronor. Den åtalade mannen förnekar bestämt att han ska ha gjort sig skyldig till det aktuella brottet. Samtidigt bestrider han kravet på kränkningsersättning.

Mannen är också åtalad för ringa narkotikabrott samt drograttfylla.

Händelsen ska ha inträffat i Kristianstad i oktober i fjol då ett vittne såg hur mannen körde vingligt och till och med var inne i skyddsräcket. Han ska även ha kört i 80 km/h på en 40-sträcka.

Vittnet lyckades köra ifatt mannen och på en bensinstation ställde han sig i vägen så att den åtalade inte kunde fortsätta.

Vid en husrannsakan i bilen upptäcktes även en fällkniv.

Analysresultat från ett urinprov visade att mannen hade spår av kokain, alprazolam och cannabispreparat.

Resultatet skyller han på att hans dåvarande flickvän gett honom dricka som varit preparerad.

Rättegången är planerad att pågå ytterligare ett par dagar under nästa vecka.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.