Många barn trots turerna om regler

Hässleholm Det finns ingen statistik över antalet barn under 13 år på festivalområdet, så det går bara att gissa hur många som valt att ta sig hit.
Hässleholm • Publicerad 4 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Hannes Rännar Persson är lite skeptisk till Stefan Perssons och Åsa Rännars hörselkåpa. Foto: Abigail Sykes
Hannes Rännar Persson är lite skeptisk till Stefan Perssons och Åsa Rännars hörselkåpa. Foto: Abigail Sykes

Det finns ingen statistik över antalet barn under 13 år på festivalområdet, så det går bara att gissa hur många som valt att ta sig hit. – Jag skulle säga att det är färre barn än förra året. Jag vet inte om informationen riktigt kom fram till föräldrarna, jag tror att en del missat det. Jag är inte helt hundra, men det är min uppfattning, säger Simon Ward, funktionärernas ombudsman på Siesta. Festivalgeneralen Micke Fredholm har dock en annan bild. – Jag har hört att det tvärtom är ovanligt många familjer med barn, men det är svårt att säga hur många. För Sara Wahlström är det självklart att ta med barnen på festivalen. – De gillar också musik och ska få uppleva den kulturen med. Felicia, 6 år, säger att hon hör lagom mycket med de stora kåporna över öronen. Däremot är de lite jobbiga när solen skiner. – Det blir varmt. Micke Fredholm tycker att dagens system, där föräldrarna har ansvaret för att förse barnen med hörselskydd, fungerar bra. – Det är härligt att se alla hörselkåpor. Den egenkontroll vi tagit på oss fungerar. Det är självklart att föräldrar måste kunna ta det ansvaret. Har jag som arrangör ens rätt att säga till föräldrar att de ska sätta på hörselskydd, och hota med att avvisa dem? Det är ett slags integritetskränkning menar jag. Det är ännu oklart hur reglerna för barn och hörselskydd kommer att se ut nästa år. Miljönämnden beslöt ju att ljudnivåerna måste sänkas om barn ska få släppas in. – Jag ser verkligen fram emot prövningen. Beslutet kan gå emot oss i länsstyrelsen men vi kan överklaga det. Det kan gå rätt lång tid.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.