Många har drabbats av en smittsam kryssfeber

Hässleholm Det är mycket bättre med kryssfeber än coronafeber. Korsordslösningarna rasslar in till Norra Skåne vilket visar att läsarna vässar hjärnan i väntan på friskare tider.
Hässleholm • Publicerad 19 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Lina Linnér på Norra Skåne sorterar upp de inkomna korsordslösningarna. Sedan tidningen flyttade in till centrum har korsordsskörden ökat. Och efter att coronan drabbade landet har det skett ytterligare ett uppsving. Foto: Helén Fingalsson
Lina Linnér på Norra Skåne sorterar upp de inkomna korsordslösningarna. Sedan tidningen flyttade in till centrum har korsordsskörden ökat. Och efter att coronan drabbade landet har det skett ytterligare ett uppsving. Foto: Helén Fingalsson

– Personalen på kundtjänst får tömma brevlådan minst tre gånger om dagen, berättar Lina Linnér på Norra Skåne.

Brevlådorna fylls nämligen snabbt med korsordslösningar.

Lina Linnér berättar att det blivit ett rejält uppsving på läsarnas korsordslösande sedan tidningen flyttade in till centrala Hässleholm. Nu är det enklare att bara stoppa korsordet i brevlådan när man passerar förbi.

Men de senaste veckorna har korsordslösande fått ytterligare ett uppsving. Det är inte omöjligt att det beror på risken för att smittas av coronaviruset. Istället för att ge sig ut och kanske exponeras för det förrädiska viruset sitter man hemma och klurar på Norra Skånes ordflätor.

På kundtjänst får man även ta emot lösningar från systertidningen Skånska Dagbladet. Men trots att den tidningen är större så är Norra Skånes läsare betydligt flitigare med korsorden.

Ändå kommer inga lösningar från veckans korsordstidning in till Norra Skåne i Hässleholm. I stället handlar det om onsdags-, lördags- och helgkryss där den första dragna rätta lösningen får två trisslotter med den andra och tredje erhåller en trisslott.

Lina Linnér kikar ner i korsordsbunten och konstaterar att de där kryssen nog inte är helt lätta. Men hon tycker att det är ett utmärkt sätt att aktivera hjärnan om man nu ändå ska sitta i karantän.

Så med andra ord. Passa på att träna hjärnan med några korsord i väntan på coronapandemin blåser över.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.