Miljö och bygg får strama upp

Hässleholm Detaljplaner senareläggas och antalet tjänster minskas med tolv inom miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. Det är några konsekvenserna efter kommunfullmäktiges beslut om budget för kommande år.
Hässleholm • Publicerad 20 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Exakta Creative
Foto: Exakta Creative

Till mötet i miljö- och stadsbyggnadsnämnden hade förvaltningschef Jan Karlsson bland annat tagit fram listor som redogjorde för vilka detaljplaner som planerats att antas under detta året, men som nu kan bli senarelagda. Hit hör bland annat Björklunda, Stockholmshusen, Kyrkskolan och Pollenvägen.

Förslaget behandlade även arbetet med översiktsplanen, som kan bli förskjuten, strategidokument som ska slutföras eftersom de är i sin slutfas samt en rad olika handlingsplaner.

Efter flera omröstningar, beslut i ärendet, ajournerat möte och återöppnat ärende tog nämnden nytt beslut vilket innebär att nämnden beslutade i enlighet med förvaltningschefens förslag. Det blir nu nämnden som beslutar angående prioriteringar av myndighetsutövning samt detaljplaneuppdrag.

När det gäller förvaltningens ekonomi beslutade nämnden att föreslå kommunfullmäktige att se över nämndens reglemente, eller tillskjuta de resurser som man behöver för att uppfylla de krav som ställs vad gäller exempelvis strategisk miljöplanering.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.