Misshandlad med krossad flaska

Hässleholm Den krossade flaskan gjorde att halva örat nästan lossnade samt gav henne tinnitus som hon fortfarande lider av.
Hässleholm • Publicerad 1 mars 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Den krossade flaskan gjorde att halva örat nästan lossnade samt gav henne tinnitus som hon fortfarande lider av. En 18-årig tjej från en mindre ort utanför Hässleholm är nu åtalad för grov misshandel vid tingsrätten i Hässleholm. Det hela började med att den 18-åriga flickan från Mellanskåne kommit till Hässleholm för att fira nyår tillsammans med en kompis och två killar. Efter att ha tittat på fyrverkerierna på torget så gick de tillbaka till järnvägsstationen. Då kom det fram en tjej och började prata med den 18-åriga flickan. Tjejen frågade om hon skulle sova med en av pojkarna. Flickan svarade nej och sa att hon skulle över hos honom men inte med honom. Tjejen började då gå bort från platsen och flickan vände sig om för att prata med sina kamrater. Då hör hon hur en flaska krossas i närheten och kände sedan en kraftig smäll mot sitt huvud. Sedan minns hon inte vad som händer men får hjälp att ta sig in på stationen dit det kommer en ambulans och hämtar henne för att föra henne vidare till sjukhuset i Kristianstad. Ytterörat var av till hälften och det gick att se ända in till brosket. Hon fick sys ihop med 14 stygn. Efter överfallet sover hon dåligt och har fortfarande ingen känsel i örat. Ett hörseltest gjordes också vid den senaste läkarundersökningen som visar att hon har tinnitus på örat efter smällen. För detta kräver hon nu 29000 kronor i kränkning samt ett ännu icke preciserat belopp för sveda och värk. Hon vill också ha ersättning för kostnader för läkarbesök samt för resor till och från sjukhuset i Kristianstad. Den 18-årige tjejen som är åtalad för grov misshandel har i polisförhören erkänt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.