Misshandlade sin sambo allvarligt

Hässleholm Misshandeln skedde i mitten av september i parets gemensamma bostad i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 7 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Misshandeln skedde i mitten av september i parets gemensamma bostad i Hässleholm.

Enligt stämningen, som inkom till Hässleholms tingsrätt på måndagen, knäade mannen kvinnan flera gånger i huvudet samt dunkade hennes huvud mot golvet.Han ska även ha tagit stryptag om halsen så att det svartnade för hennes ögonen. Kvinnan fick bland annat blåmärken, en näsfraktur samt blödningar i ansiktet och i ögonen. Misshandeln skedde medan kvinnan tvååriga dotter befann sig i lägenheten och 35-åringen ska ha uttalat att kvinnan kunde ge upp eftersom hon skulle dö samt att hon aldrig skulle få se sin dotter igen.

Åklagaren skriver att händelseförloppet var utdraget och att misshandeln bör bedömas som grov eftersom 35-åringen visade särskilt hänsynslöshet och råhet.Enligt stämningen befann sig kvinnan mestadels liggande på golvet under den allvarliga misshandeln. Den åtalade vidgår vissa delar av händelseförloppet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.