Misstänkt får skadestånd

Hässleholm Vittsjöbon, som är i 25-årsåldern, greps i samband med den synnerligen grova misshandeln då en person bland annat stampades till oigenkännlighet i ansiktet.
Hässleholm • Publicerad 8 oktober 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Vittsjöbon, som är i 25-årsåldern, greps i samband med den synnerligen grova misshandeln då en person bland annat stampades till oigenkännlighet i ansiktet.

Inledningsvis greps tre personer, men två släpptes senare och åtalades aldrig. Vittsjöbon, som nu får skadestånd, var en av dessa. Han satt frihetsberövad under tio dagar i oktober förra året.Justitiekanslern skriver att beloppet som betalas ut till mannen sätts högre än vad som är brukligt eftersom misstankarna som riktades mot honom gällde ett så allvarligt brott.

Vittsjöbon ville även få ut drygt 9 000 kronor för förlorad arbetsinkomst, men JK anser att mannen inte i tillräckligt hög grad redogjort för inkomstbortfallet och avslår manens begäran i denna del.Han har dock möjlighet att återkomma med kompletterande uppgifter.Mannen får nu 20 000 kronor i ersättning för lidande.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.