Narkotikasmuggling kan ge sju års fängelse

HÄSSLEHOLM Par greps på X2000 i Hässleholm
Hässleholm • Publicerad 7 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

När paret greps på tåget hade de drygt 1,1 kilo kokain och 600 gram heroin förpackat i små kapslar gömda i yoghurtförpackningar. Beroende på hur man räknar så var partiet värt cirka 600 000 kronor i grossistled och cirka 1,8 miljoner kronor på gatan.

Åklagaren menade i sin slutplädering att detta var ett led i en större organiserad verksamhet, men någon teknisk bevisning för det har inte presenterats. Trots det borde det vara klarlagt att så är fallet menade åklagaren och att de två misstänkta utfört brotten i samförstånd.

Den 31-årige mannen har erkänt smugglingen men händat att kvinnan var ovetandes om vad han gjorde. Att han ändrat sin berättelse i de olika förhören och under rättegången berodde på rädsla för dem som han utfört uppdraget för menade hans försvarare Niclas Larsson.

Kvinnans försvarare Rickard Sjöström försökte i sin slutplädering bryta ner åtalet i små delar och därigenom visa på att hans klient var helt ovetandes till smugglingen. Enligt honom finns det ingenting i åklagarens bevisning som kan binda kvinnan till brotten som hon är misstänkt för och därför borde hon släppas omedelbart.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.