Annons

Nio månader för misshandel

Hässleholm Fängelse i nio månader. Det blev domen för den 28-årige man som stått inför rätta för flera fall av grov kvinnofridskränkning.
Hässleholm • Publicerad 14 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Enligt åtalet hade mannen misshandlat, hotat och ofredat sin sambo vid uppemot tio olika tillfällen. Mannen förnekade alla gärningar utom två och uppgav under tingsrättsförhandlingarna att han inte hade något minne av att ha misshandlat sin sambo vid de övriga tillfällena.Gärningarna hade skett under loppet av ett halvår och uppdagades i mitten av augusti när en händelse ledde till en polisanmälan. Under rättegången erkände mannen att han slagit kvinnan i ansiktet respektive på benet, men att detta skulle berott på en reflexmässig rörelse respektive nödvärn. Kammaråklagare Malin Paulsson hade kallat tio vittnen till rättegången och tillsammans med journalanteckningar stärkte det åtalet. Åklagaren yrkade på ett års fängelse, men domen fastställdes alltså till nio månader. Mannen ska också betala ett skadestånd till kvinnan på drygt 50 000 kronor. Han ska kvarstanna i häktet tills domen vinner laga kraft.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons