Annons

Nu blir det bara nöjescykling

Hässleholm För närmare 22 år sedan bestämde sig Bengt Zaunder sig för att satsa på en egen cykelverkstad. Men nu är det slutskruvat.
Hässleholm • Publicerad 11 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

– Jag börjar närma mig pensionsåldern och har försökt sälja butiken en tid, nu har jag fått en köpare. Det känns bra, det har varit en stor del av mitt liv att driva affären, säger Bengt Zaunder. Nu ska jag njuta av ledigheten och bland annat resa.– Och börja cykla, både för hälsan och för att komma ut, säger han.Att det blev just cyklar var mycket tillfälligheter. Efter många år på sjön gick han i land. Han började med en utbildning på komvux. Sedan kom funderingarna på vad han skulle göra efter det, då upptäckte han att det fanns en ledig lokal i närheten av hans bostad. En lokal som TEO-service hade flyttat ifrån.

– Eftersom jag alltid gillat att skruva, först var det cyklar sedan bilar och fartygsmaskiner. Nu dök tanken på en cykelverkstad upp, säger Bengt. Lokalen visade sig var perfekt, en butiksdel och en verkstad mot gården. Bengt köpte upp ett lager med diverse reservdelar och kunde så smått starta verksamheten.Nu håller han på att röja ut i butiken, det finns bara åtta nya cyklar kvar till försäljning. vilket är mindre än han hade när en gång startade.

Annons

– Det var ett av de största problemen när jag startade att bli agentur för ett cykelmärke. Många hade redan återförsäljare i Hässleholm, säger han.Men till slut blev det napp, Mustangcyklar tillverkade i Trelleborg.– Jag hittade faktiskt fakturan på de första inköpta cyklarna nu när jag städade, säger han.Bengt kunde då konstatera att priset för en treväxlad cykel då är det samma som nu.Men nu för tiden efterfrågar kunderna ofta mer avancerade cyklar, specialutrustade för sitt ändamål.– Många har ofta två cyklar en enklare brukscykel och en för att landsvägskörning eller en mountainbike, förklarar Bengt.

Men det har inte bara varit nya cyklar, verkstaden har en trogen kundkrets.– Ja, det är många man blivit bekant med under åren.Eisten Abrahamsson som jobbar i verkstaden kommer att följa med och fortsätta i verkstaden när Mohlins cykel tar över den 1 november.– Det känns bra att det blir fortsatt cykelaffär här, nu när jag lämnar butiken, avslutar han.

bild 1/4
xBengt Zaunder på Cykelcentrum
Eisten Abrahamsson fortsätter i cykelverkstaden när Mohlins tar över. För Bengt Zaunder är det snart pensionärslivet som börjar
med mer ledighet. Något han ser fram emot
affären har tagit mer än normal arbetstid i snart 22 år. Foto: Stefan Sandström
xBengt Zaunder på Cykelcentrum
Eisten Abrahamsson fortsätter i cykelverkstaden när Mohlins tar över. För Bengt Zaunder är det snart pensionärslivet som börjar
Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons