Ny drog på Siesta

Hässleholm Det kan i en del av fallen ha rört sig om en drog som kallas för spice och som nu börjat florera bland ungdomar.
Hässleholm • Publicerad 1 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det kan i en del av fallen ha rört sig om en drog som kallas för spice och som nu börjat florera bland ungdomar. Spice är en nätdrog. Den är i Sverige ännu inte klassad som narkotika, men det finns många förslag om att göra det. Spice ger rus och påverkan. – Det är i princip lika farligt att använda en sådan här drog som att ta en som är klassad som narkotika, säger Tommy Börjesson på Kristianstadspolisen. – Folk som använder sådana här nya droger – många av dem skaffas via nätet – vet ju inte vad de tar eller får i sig. Därför kan sådana här saker faktiskt vara ännu farligare än de kända och narkotikaklassade drogerna. – Vi har haft dödsfall på grund av detta, här i norra och nordöstra Skåne, berättar Tommy Börjesson, som är en mycket rutinerad polis. Och andra människor har blivit skadade. Alla prover som togs under Siesta ska nu analyseras. – Det brukar ta ungefär fem veckor att få sådana analyser klara, berättar Tommy Börjesson.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.