Oskar brädade konkurrenterna

Hässleholm Ur de två stora högtalarna intill mackbyggnaden på Järnvägsgatan dånar hårdrocksmusiken från bland annat Motörhead.
Hässleholm • Publicerad 24 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Oskar Gydell vann skateboardtävlingen i Tyringe i lördags. Intresset var stort
Oskar Gydell vann skateboardtävlingen i Tyringe i lördags. Intresset var stort

Ur de två stora högtalarna intill mackbyggnaden på Järnvägsgatan dånar hårdrocksmusiken från bland annat Motörhead. Ganska mycket folk hade samlats för att beskåda lördagens fixa-själv-tävling i skateboard anordnad av Patrik Sonesson - mannen som byggt Tyringes nya brädramp. Sju killar, några med basebollmössan bakvänd, deltog i tävlingen och det gick undan. Så fort en åkare ramlade rullade nästa ut. Höll man sig på benen var maxtiden 45 sekunder. På den här nivån handlar det inte enbart om att rulla ut på brädan kvarstående och sedan tillbaka igen. Här gjordes hopp och vändningar i den relativt högre skolan. Efter den första deltävlingen gick fyra killar vidare till finalen och när det hela var över kunde Oskar Gydell från Hässleholm ståta med vinnartiteln. Även om de tre andra finalisterna, Johannes Nilsson, Alexander Larsen och Rasmus Schröder, var duktiga skateboardsåkare så märktes det att Oskar hade en bredare och svårare repertoar. - Det var roligt att visa Tyringeborna och samtidigt hoppas man att folk får upp intresset för skateboard, sade han. Men så tävlar Oskar Gydell också på den internationella arenan. Framöver under sommar och höst väntar Barcelona, Rom, Köpenhamn, England, Norge... - Jag har varit skadad men nu är jag på banan igen, säger 21-årige Oskar Gydell som började åka skateboard som tioåring.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.