Överklagar dom i ”stolsmålet”

Hässleholm Upprinnelsen till målet var en fest i Bjärnum i april.
Hässleholm • Publicerad 20 juni 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Upprinnelsen till målet var en fest i Bjärnum i april. I ett bråk ska den nu friade 19-åringen ha slagit en  50-årig man med en stol. Tingsrätten var i domen oenig om stolen träffade mannen i huvudet eller bara i ryggen. Flera vittnen gav olika svar på var stolen hade träffat mannen.

I tingsrättsförhandlingen i Hässleholm framkom också att mannen efter stolsslaget fått flera knytnävsslag av en annan person och då också ramlat baklänges och fallit på ett bord och ner på golvet.

Tingsrätten frikände mannen eftersom flera ledamöter inte ansåg det vara utom allt tvivel att det var stolen som orsakat 50-åringens svåra skador i huvudet.I överklagandet skriver åklagaren Eva Norberg att 50-åringen har fått bestående men av händelsen och att det “ställts utom allt rimligt tvivel att det slag med stolen som NN (den åtalade) utdelat mot målsäganden har träffat målsägandens huvud”.

Hon yrkar också på utvisning av 19-åringen efter fullgjort fängelsestraff. Det eftersom 19-åringen tidigare begått brott. Åklagaren menar också att 19-åringen inte har tillräcklig anknytning till Sverige, vilket borde leda till utvisning.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.