Överklagar dom om knarkbrott

HÄSSLEHOLM En kvinna i 25-årsåldern som dömdes för ringa narkotikabrott förra veckan har överklagat sin dom. I ett handskrivet brev konstaterar hon att hon dömts på felaktiga grunder och ber om en chans att få förklara vad som egentligen skett.
Hässleholm • Publicerad 29 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var den 28 november ifjol på en gata i Vinslöv som kvinnan anträffades av polisen, som hittade två narkotikaklassade tabletter i hennes bakficka.

Målet avgjordes, utan huvudförhandling, förra veckan i Hässleholms tingsrätt och kvinnan dömdes till 1 500 kronor i böter för ringa narkotikabrott.

I sitt överklagande till hovrätten skriver kvinnan att hon redan när poliserna hittade tabletterna i hennes ficka försökt förklara för dem att de tillhörde hennes fästman, som har recept på dem. Att hon hade dem på sig berodde, enligt kvinnan, på att paret fått punktering på sin bil. När han skulle byta däcket lade han tabletterna vid växelspaken för att inte tappa dem.

– När jag såg att folk började samlas så jag la dem i fickan för att jag skämdes och ville inte att folk skulle se dem, skriver kvinnan i sitt överklagande.

Hon förklarar också att hon väntat på att bli förhörd ordentligt igen.

– Jag tycker inte att det är ok att ni dömer mig utan att någon har kontaktat eller kallat mig. Jag skulle vilja förklara mig om hela situationen då det förekommit felaktiga uppgifter i förundersökningen, skriver kvinnan vidare, och slår fast att hon inte är skyldig.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.