Peter Lund tar plats i Ikeas moderbolag

Hässleholm På frågan varför just han fått förtroendet hos Ikea svarar Peter Lund att Ikea vill ha någon med detaljhandelskunskap.
Hässleholm • Publicerad 24 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Peter Lund tar plats i Ikeas moderbolag. Foto: Stefan Sandström
Peter Lund tar plats i Ikeas moderbolag. Foto: Stefan Sandström

På frågan varför just han fått förtroendet hos Ikea svarar Peter Lund att Ikea vill ha någon med detaljhandelskunskap. – Och jag tror det beror på vad vi inom Bergendahlsgruppen, alltså inte bara Peter Lund utan hela företaget gjort de senaste åren, inte minst med konceptet City Gross. Ordförande i Ingka Holding BV har tidigare varit ordföranden i Bergendahl & Son, Göran Grosskopf. Men den anknytningen har inte spelat roll nu, anser Peter Lund. Uppdraget i Ingka Holdings BV:s styrelse ska inte påverka Peter Lunds dagliga arbete som vd för Bergendahlsgruppen. – Det blir enbart fyra, fem träffar per år. Det klarar man av. Jag får ta en veckas mindre semester.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.