Politiker i debatt på mötesplatsen

Hässleholm Valrörelsen inför hösten börjar att växla upp och på onsdagskvällen samlades ett antal av kommunens politiker på Mötesplats Ljungdala för drabba samman i debattform.
Hässleholm • Publicerad 30 maj 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
”Kan ni tänka er att lägga ner byskolorna för att rädda ekonomin?” var en av ja eller nej-frågorna politikerna fick svara på under onsdagskvällens debatt. 	       Foto: Magnus Wahlström
”Kan ni tänka er att lägga ner byskolorna för att rädda ekonomin?” var en av ja eller nej-frågorna politikerna fick svara på under onsdagskvällens debatt. Foto: Magnus Wahlström

Under debatten dryftades flera så kallade huvudfrågor, som bland annat rörde arbetslösheten, migration och integration samt lag och ordning.

Hur ska tryggheten kring resecentrum öka? var frågeställningen på det sistnämnda ämnet.

Kenny Hansson (M) förespråkade bland annat fler poliser och övervakningskameror medan Joachim Fors (S) bland annat betonade behovet av att ”öppna upp” på och kring stationen. Björn Widmark (FV) påpekade i sin tur bland annat att trygghetsproblematiken inte bara är kopplad till centrum, utan även finns på landsbygden.

För att bryta av de större frågeställningarna presenterade även moderatorn kortare ja/nej-frågor där debattörerna fick ta ställning genom att hålla upp lappar.

Ämnena rörde allt från Qpoolen och byskolornas framtid till obligatoriska cykelhjälmar.

Efter debatten fick åhörarna möjlighet att mingla och ställa frågor till politikerna.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.