Politisk debatt för högstadiet

Hässleholm Kenny Hansson är vice ordförande för Linnékåren 7-9 och är den som drar i trådarna inför debatten.
Hässleholm • Publicerad 3 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Kenny Hansson
Kenny Hansson

Kenny Hansson är vice ordförande för Linnékåren 7-9 och är den som drar i trådarna inför debatten. Politiker från ungdomsförbunden har bokats och hans förhoppning är att alla kan närvara för att kunna ge en så bra representation av de olika partierna som möjligt.

Fredrik Ekdala leder debatten som kommer beröra ämnen som skola, miljö, skatt, ungdomsarbetslöshet och integration. Och trots att det inte är valår har elevrådet beslutat att ha en debatt för att försöka öka intresset för politik.- Det finns ett politikerförakt och ungdomar litar inte riktigt på att partierna gör det dem ska, säger Kenny Hansson.

Nästa val, år 2014, kommer dagens niondeklassare få rösta för första gången. Då är det viktigt att veta vad de olika partierna står för, även när det inte är valår tycker Kenny Hansson. - Då ska de kunna känna att de väljer rätt parti för dem, säger han.

Alla högstadieelever i Hässleholms kommun är inbjudna, och det förväntas bli drygt 200 ungdomar som kommer och lyssnar totalt från de olika skolorna. Kenny Hansson hoppas kunna framför allt kunna engagera sina kamrater.- Det kan vara engagemang för vad som helst, en förening eller ett parti. Och om man brinner för något så finns det nästan alltid ett parti som jobbar med dem frågorna, säger han. - Jag hoppas att det är någon som får upp ögonen för politiken, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.