Quiz och rock med The Lantzband

Hässleholm På lördag blir det både snabb quiz och rock’n’roll på Farozon. Allt presenterat av Rättelövs eget byaband The Lantzband.
Hässleholm • Publicerad 5 april 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Tro det eller ej. Lilla Rättelöv utanför Ballingslöv har ett alldeles eget band, ja man kan nog till och med kalla det ett rockband. I alla fall menar Claes Ehrnfelt som är en av bandmedlemmarna att det är rockmusik som Rättelövs eget byaband spelar.

På lördag ska de till och med försöka erövra hässleholmarnas hjärtan genom att spela på Farozon. Och inte nog med det. De kommer även att bjuda på ett snabb quiz som innebär att man skippar papper och penna för att i stället leverera snabba svar.

Det är alltså på lördag den 6 april klockan 19 som dörrarna öppnas. Efter cirka en timme kommer The Lantzband att ställa sig på scenen.

Förutom covers från främst 60- och 70-tal finns det en del egenskriven musik på repertoaren, berättar Claes Ehrnfelt, som tillägger att de är ett gäng som har mycket kul ihop på scenen.

De har spelat ihop sedan 2013 och har framträtt en del på lokala evenemang som midsommarfester, födelsedagspartyn och studentskivor.

Förutom kapellmästaren Claes Ehrnfelt består bandet av Jonas Zetterman från Grönvalls, Calle ”Kungen” Littke, Kristoffer Manno och Martin Birgersson.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.