Rätt ägare söks till stöldgods

HÄSSLEHOLM Polisen i Ystad söker ägarna till en stor mängd stöldgods som kan komma från inbrott i Hässleholmstrakten under februari och början av mars. – Vi har hittat ägarna till en del saker i Hörja, men det finns en massa gods kvar, säger kriminalinspektör Annie Evald vid Ystadspolisen.
Hässleholm • Publicerad 4 april 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Via tillverkningsnumret på en motorsåg lyckades polisen lokalisera ägaren till en av det 30-tal motorsågar som hittades i skåpbilen i Hörja.

– Han visste att även flera av grannarna hade haft inbrott, så i Hörjatrakten har sex olika målsägare lokaliserats, säger Annie Evald.

Kvar finns nu närmare 20-talet motorsågar, tre röjsågar, två högtryckstvättar av den större modell som bland annat används på gårdar, ett stort antal batteridrivna handverktyg, bland annat skruvdragare och borrmaskiner, samt diverse sågar, som Annie Evald misstänker också kan ha blivit stulna i trakterna runt Hässleholm.

– Har man haft inbrott, säg under februari och fram till den 7 mars då bilen stoppades, och den här typen av saker blivit stulna kan man ringa polisens växel på 114 14 och be att få bli kopplad till mig, säger Annie Evald.

Utöver det gods som polisen kunnat härleda till Hörjatrakten har även ägarna till 16 av de 18 uppsättningar hjul på fälg som fanns i skåpbilen kunnat lokaliseras till Orust.

Den vita skåpbilen, som är hemmahörande i Rumänien, stoppades av polisen i en rutinkontroll i Ystads hamn den 7 mars.

Totalt uppskattas godsvärdet på det stöldgods den var fylld med uppgår, i begagnat skick, till drygt 600 000 kronor.

Två män, en i 30-årsåldern och den andre i 50-årsåldern, greps och häktades, misstänkta för grovt häleri, i samband med att stöldgodset hittades.

Under torsdagen frigavs den yngre av de två och den äldre nu är ensam misstänkt för brottet.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.