Rektorsbrev ifrågasätts

Hässleholm –Jag tycker att det låter som om de börjar bli rädda för vad som ska komma fram, säger en förälder som reagerat och kontaktat tidningen.
Hässleholm • Publicerad 27 januari 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

–Jag tycker att det låter som om de börjar bli rädda för vad som ska komma fram, säger en förälder som reagerat och kontaktat tidningen.I brevet som gick ut till alla elevers föräldrar strax före jul skriver rektorn Håkan Arvidsson att Skolinspektionen kommer under våren. Myndigheten ger muntligt beröm men aldrig skriftligt, bara kritik, skriver Håkan Arvidsson. "Denna kritik kommer säkert att stå i tidningarna, åtminstone i Norra Skåne. När ni läser det så får ni en bild av skolan. Denna bild är inte komplett".Avfärdar du Skolinspektionens kritik på förhand?–Nej, absolut inte. Men Skolinspektionen har ett uppdrag och det är att påpeka fel. Sedan skriver tidningen utifrån deras rapport, och då uppstår en bild av skolan som onödigt negativ.Enligt Håkan Arvidsson är tanken bara att föräldrarna ska få en helhetsbild. Därför välkomnas de i samma brev att besöka skolan när det passar dem.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.