Annons

Riskerar vite för skrotbilar

Hässleholm En privatperson riskerar vite på sammanlagt 24 000 kronor om inte skrotbilar, oljefat och cisterner forslas bort inom 8-10 veckor.
Hässleholm • Publicerad 27 oktober 2014 • Uppdaterad 24 november 2021

Miljönämnden uppmärksammades på upplaget av skrotbilar och oljefat för drygt ett och et halvt år sedan på en fastighet strax utanför Sösdala. På fastigheten fanns då tolv skrotbilar, en husvagn, tre kördugliga bilar, en lastbil och en bil under reparation.

Man bedömde då att det fanns risk för att olja skulle läcka ut från bilarna. Ägaren uppmanades att forsla bort bilar och oljefat, men när en ny inspektion gjorde ett halvår senare fanns fortfarande ett stort antal bilar kvar på fastigheten. Ägaren meddelade då att han höll på att städa upp på tomten, men vid ett nytt besök i september i år fanns samtliga bilar och två oljecisterner kvar på fastigheten.

Nu har miljökontoret tröttnat och delgivit ägaren beslutet att man begärt hos Mark- och miljödomstolen i Växjö att få utdöma ett vite på sammanlagt 24 000 kronor. Platsen är inte lämplig som förvaringsplats för fordon och annat farligt avfall då risken för föroreningar av mark och grundvatten inte kan uteslutas, skriver miljökontoret. det finns en uppenbar risk att dricksvattnet förorenas.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons