Satsar på bageri och kafé

Hässleholm Under många år hade Wiktors den gula villan i hörnet av Hässlegatan och Östra Storgatan som lager och kåken såg ganska sliten ut.
Hässleholm • Publicerad 29 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Satsar på kafé i lantlig stil. I nästa vecka öppnar konditorn Ann-Charlotte Borum sitt Rullåsens konditori. Fredrik Nilsson
Satsar på kafé i lantlig stil. I nästa vecka öppnar konditorn Ann-Charlotte Borum sitt Rullåsens konditori. Fredrik Nilsson

Under många år hade Wiktors den gula villan i hörnet av Hässlegatan och Östra Storgatan som lager och kåken såg ganska sliten ut. Men en av ortens byggmästare, Fredrik Nilsson, köpte fastigheten och den senaste tiden har han renoverat huset för nära 2,5 miljoner. Och det är inte vilken ombyggnad som helst, i nästa vecka kör hustrun Ann-Charlotte Borum igång sitt bageri i kombination med en kaférörelse. - Jag öppnar redan halv sju och håller öppet till klockan 18 på vardagar, på lördagar mellan 06.30 till 13.00, säger Ann-Charlotte som tillägger att hon som utbildad konditor bakar allt själva, från färska skorpor och matbröd till kakor och bröllopstårtor. - Och inte ett enda halvfabrikat. Portarna slås upp i samband med premiären av Hästveda marknad. Kafégästerna träder in ett nästan helt nytt hus men maken Fredrik - som ska ha kontor på övervåningen - har tagit fasta på husets tidigare karaktär. - Hela huset är omgjort på in- och utsidan. Det hade blivit billigare att riva och bygga nytt. Dock blev det för dyrt att återskapa den putsade utsida. Så det fick bli trä, som jag gillar. Men färgen är densamma, säger Fredrik Nilsson. Insidan går i den lantliga rustika stilen med träpanel längs väggarna. Barnen får en egen hörna. På utsidan, i söderläge, uppförs ett altandäck på 50 kvadratmeter för gäster som vill sitta utomhus. Senare i höst ändrar de båda kaférummen karaktär. Väggarna och på andra ställen ska nämligen prydas av bilder och andra attiraljer ur Sonja Stjernquist och Karl-Ragnar Gierows liv. Personen bakom den ambitionen är föreståndare vid ortens servicekontor, Kenneth Palmgren, som vill lyfta fram dessa Hästvedaprofiler i ljuset. Men minnesprylarna över Sonja Stjernquist och Karl-Ragnar Gierow kommer inte på plats förrän i september i samband med bodagarna, då vi också har officiell invigning av kaféet, säger Fredrik Nilsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.