Seniorer glänste på catwalken

Hässleholm Ljudliga applåder och ett och annat skratt möter de stiliga modeller som för dagen åtagit sig uppgiften att visa upp kläder från Jerrys.
Hässleholm • Publicerad 23 mars 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Gudrun Kajrup lyste upp med en kollektion från Jerrys. Foto: Joel Winqvist
Gudrun Kajrup lyste upp med en kollektion från Jerrys. Foto: Joel Winqvist

Ljudliga applåder och ett och annat skratt möter de stiliga modeller som för dagen åtagit sig uppgiften att visa upp kläder från Jerrys. Gångarna mellan stolar och bord fungerar för stunden som en catwalk. Och det är några av PRO:s egna medlemmar som visar upp plaggen. - Det är inte första gången man är med direkt, skrattar en av modellerna Roland Berntsson. För stunden klädd i vit tenniströja med stor krage och tjusiga mörka byxor ser han nöjd ut med situationen.

Pensionärernas Riksorganisation i Vinslöv, Vinslövs PRO, har samlats för månadens möte. Inkomna skrivelser, rapporter och motionsverksamhet ska gås igenom. Fyra nya medlemmar ska presenteras. Av runt 325 medlemmar är ett åttiotal på plats.

Jan Gustafsson är ordförande för organisationen i Vinslöv, och han gillar den modevisning som följer de reguljära mötesrutinerna.- Det är populärt och uppskattat, säger han.Conny Lindvall är säljare på Jerrys. Det är första gången han besöker Församlingshemmet i Vinslöv.

På släpet som hör till hans bil har nyligen ett stort koppel med kläder tömts och nu flyttats in i ett annat rum, anslutande till den stora mötessalen.- Det är ett stort släp, säger Conny med ett snett leende. Tanken är att modellerna ska visa upp kläderna, ett par-tre plagg per person. Efter det är det fritt fram för medlemmarna att gå in i det mindre rummet och köpa det plagg som man möjligtvis spanat in under visningen. Har du stort hopp om försäljningen?- Det vet man aldrig, svarar Conny Lindvall lurigt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.