Skarpa krav på bredare vägport i Hästveda

HÄSTVEDA En lång rad aktörer i Hästveda skriver till kommunstyrelsen med krav på att förbättra framkomligheten i järnvägsviadukten.
Hässleholm • Publicerad 4 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Vägporten i Hästveda har diskuterats länge. Bland annat vid den här träffen i oktober 2017. FOTO: CARL-JOHAN BAULER/ARKIV
Vägporten i Hästveda har diskuterats länge. Bland annat vid den här träffen i oktober 2017. FOTO: CARL-JOHAN BAULER/ARKIV

– Hässleholms kommun uppmanas att tillsammans med Trafikverket lösa problemen med framkomligheten och trafiksäkerheten i den smala vägporten för järnvägsviadukten i Hästveda, skriver 15 undertecknare.

Skrivelsen är undertecknad av flera företag, föreningar, även skolan och Hästveda intresseförening.

I brevet till de högst ansvariga politikerna, understryks vikten av en fungerade vägport för samhällets utveckling.

– I Hästveda finns inga alternativa vägar för att ta sig under järnvägen. Järnvägspassagen är förutsättningen för boende, oskyddade trafikanter, tunga fordon som är helt avgörande till företag och arbetsplatser, Berget som en av Sveriges största försvarsanläggningar och besöksnäringen i det mycket kända naturområdet vid Lursjön.

Det som krävs är bredare körfält för fordon och en bredagar gång- och cykelväg, konstaterar undertecknarna. Som avslutar:

– Problemen med järnvägsviadukten i Hästvedas är en kommunal angelägenhet som har samhällsekonomisk betydelse med stor räckvidd och som kräver särskilda initiativ.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.