Sommar i P1 slog nytt rekord

nöje Hälften av sommarvärdarna har haft sina program i P1. Flest satt redo vid radioapparaterna när Magnus Ranstorp tog ton.
Hässleholm • Publicerad 23 juli 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hälften av alla sommarvärdar har haft sina sommarprat i P1 och Sveriges Radio har nu sammanställt antalet lyssningar hittills. Poddlyssningarna slog i år rekord med över 1,6 miljoner lyssnare under vecka 28.

När det gäller poddlyssningar är det Anders Hansen, överläkare i psykiatri, som toppar listan följt av konstnären och programledaren Stina Wollter. Stina Wollter är också den som fått flest reaktioner i sociala medier.

– Poddsiffrorna är smått surrealistiska. Samtidigt behåller vi våra fm-siffror vilket betyder att vi fått en större publik. Ämnen som hjärnforskning, terrorism, döden och flykten från en flyktingförläggning har lockat mest till lyssning. En minst sagt bred palett målad av färgstarka Sommarvärdar, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1, i ett pressmeddelande.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.