Sommarkväll i dur

Hässleholm Allsångskvällarna som genomförts de senaste fem somrarna i naturskön miljö intill Vinslövssjön fyller flera syften.
Hässleholm • Publicerad 24 juli 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Emma Ehrenborg och Margaretha Hallkvist sjöng och spelade vackert. Foto: Stefan Franzén
Emma Ehrenborg och Margaretha Hallkvist sjöng och spelade vackert. Foto: Stefan Franzén

Allsångskvällarna som genomförts de senaste fem somrarna i naturskön miljö intill Vinslövssjön fyller flera syften.Dels sprider de glädje och trivsel.Dels är de en samlingspunkt och dels resulterar det i intäkter till Vinslövs Röda Korskrets som använder pengarna till en utfärd för äldre rörelsehindrade.-Vi åker den sjätte augusti då vi åker med buss till Eringsboda i Blekinge, berättade Monica Lundberg ordförande i arrangerande Vinslövs rödakors.

Årets sista allsångskväll på måndagen innebar säsongsbästa sett till publikantalet– Det har säkert att göra med det vackra vädret. Fler tar sig ut. Det är nog upp mot 125 personer här, uppskattade hon.– Roligt att se variationen i ålder på besökarna. Den yngste är bara några månader åtta månader och den äldste är 102 år, tillade hon.

Avslutningskvällen innehöll sex allsånger varvande med gästframträdanden av Familjen Isaksson med sina fioler, Paul Skoog från Furuboda samt Emma Ehrenborg och Margaretha Hallkvist. Alla som deltar gör det helt ideellt.Dessutom fick syskonen Alvin och Alicia Tillman Persson sjunga solo.– Det var stort. Kul att sjunga allsång. Brukar titta på Lotta på Liseberg och Måns på Skansen, sa Alicia.Kul att sjunga tyckte även Rune Kraft det var:– Är ofta här. Trevligt att komma ut och träffa folk. Hoppas Olle Jönsson i Lasse Stefanz kan vara gäst någon gång.Kanske drömmen blir sann nästa sommar?

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.