Annons

Stipendieutdelning vid tingspredikan

Hässleholm Stipendierna på 39 000 kronor gick till medicine studerande Sara Kvist, Kristianstad (bördig från Hässleholm), och teologie studerande Therese Knutsson, Vinslöv (bilden).
Hässleholm • Publicerad 8 januari 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Therese Knutsson
Therese Knutsson

Stipendierna på 39 000 kronor gick till medicine studerande Sara Kvist, Kristianstad (bördig från Hässleholm), och teologie studerande Therese Knutsson, Vinslöv (bilden). Båda läser på Lunds universitet, Sara till läkare och Therese till präst. Den sistnämnda har fått stipendiet en gång förut – för två år sedan. – Men jag är lika glad och tacksam den här gången, försäkrade Therese efter stipendieutdelningen i Hässleholms församlingshus. Den andra stipendiaten, Sara Kvist, var förhindrad att närvara. Rättegångsgudstjänsten (tingspredikan) hölls i Hässleholms kyrka med ett 50-tal besökare under ledning av Magnus Nordström, till vardags präst i Hästveda, med efterföljande samkväm i församlingshuset. Bland "gästerna" fanns domare, åklagare, advokater, nämndemän och kanslipersonal.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons